lauantai 20. syyskuuta 2014

Intian kasvillisuus ja eläimistö

besoaariantilooppi
Intiassa kasvillisuusalueita on kolme. Suurin osa Intiasta on savanni ja monsuunikasvillisuutta, luoteessa on aavikkoa ja puoliaavikkoa ja etelässä rannikolla on trooppista sademetsää.
 Savanni ja monsuunikasvillisuuden alueilla kasvit ovat tottuneet kestämään lämpöä mutta metsiä ei ole sademäärän ollessa niin pieni kuivina kausina, aavikon ja puoliaavikon alueilla kasvit kestävät kuivuutta, haihduttavat vähän ja varastoivat paljon vettä ja trooppisten sademetsien alueella kasvit ovat sopeuteuneet vuoden ympäri jatkuviin sateisiin ja lämpöön.
bengalintiikeri

Intiassa tyypillisiä eläimiä ovat mm. bengalin tiikeri, kauluskarhu,besoaariantilooppi ja intiannorsu sekä myös sudet, ketut ja apinat.
 Eläimet ovat sopeutuneet lämpimään Intian ilmastoon. Intia on hyvin moninainen ilmastoltaan joten eläimetkin saattavat olla hyvin eri tavoin sopeutuneita. Kamelit ovat aavikoilla sopeutuneet kuumaan ja lähes sateettomaan ilmastoon kun taas sademetsissä asuvat apinat voivat olla sopeutuneita sateiseen mutta hyvin runsaaseen kasvillisuuteen joka on apuna ruuan hakuussa.

10 kommenttia: