sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Intian sateet

 Intian vuotuinen sademäärä on noin 1265.1 millimetriä.
Himalajalla sateita on ympäri vuoden. Himalajan vuotuinen sademäärä on keskimäärin 406 millimetriä.  
Thar aavikon sijainti
 Intian sateisuuden erot johtuvat alueiden etäisyydestä mereen ja vuoristojen sijoittautumisesta.
 Sademäärä vaihtelee talvella ja kesällä. Talvella Intiassa on kuivaa ja kesäisin sateita. Tämä johtuu siitä että korkeapaine tuulee talvella aasian mantereelta ja kesäisin Intian mereltä. Mantereelta tuleva tuuli on kuivaa kun taas mereltä tuleva tuuli tuo mukanaan sateita.
 Intiassa on sekä konvektiosadetta kuten myös orografistasadetta. Konvektiosade johtuu Intian sijainnista joka on päiväntasaajan tuntumassa. Aurinko lämmittää Intian aluetta lähes kohtisuoraan kesämonsuunin aikana. Orografista sadetta tapahtuu Intian vuoristoissa kuten Saptura vuorella sekä Himalajalla. Vuorten rinnettä ylös päin mentäessä ilma viilenee ja vesihöry tiivistyy sateeksi.
 Intian luoteis osassa on Pakistanin ja Intian rajalle sijoittunut Thar aavikko. Thar aavikko on maailman seitsemänneksi suurin aavikko.
Thar aavikko on syntynyt Pakistanin ja Intian välille auringon lähes kohtisuoran sätilyn takia ja Aravalli vuoriston ansiosta. Auringon lämpö kuivattaa maan ja ilman kun taas Aravalli vuori estää monsuunisateiden pääsyn aavikolle.

2 kommenttia:

  1. Surkea teksti ei näy miksi intian valtamerellä on korkeapaineen alue buu surkea ja oon Murmeli :3

    VastaaPoista
  2. Surkea ei autanu yhtään skidi 10v

    VastaaPoista